About

Siste Nytt 2015

Golden Edition holder til på Nordmøre, nærmere bestemt i Bøfjorden i Surnadal kommune. På gården Settem bor jeg og min samboer Ingebrigt, sammen med våre to barn Mathilde og Fredrik, og våre firbeinte venner.

 

 

 

 

 

 

 

Det hele startet vel da lillesøsteren min, Elisabeth Ran, skulle få ønsket sitt oppfylt; å få en hund. Da vi var små hadde vi en gul labrador tispe som het Stamina's Guri (Stamina's Bobben x Ælvgården's Uggi), tildaglig kalt "Lady". Selv omdet var verdens snilleste hund, rolig, lydig og tillitsfull, så ble det denne gangen en golden retriever.

 

 

I all hemmelighet for meg, hadde resten av familien undersøk etter ei golden tispe. Selv om hverken utstilling eller avl var i tankene da, var det viktig at valpen kom fra en seriøs oppdretter. En av kenlene som ble vurdert, var kennel Begora, som da hadde ei tispe ledig.

 

Da jeg,fikk vite at vi skulle kjøpe oss hund, nektet jeg bestemt; "Hvorfor skulle vi ha hund? Jeg hadde i alle fall ikke lyst på det!" Men i all takknemmelighet i dag, så hørte de ikke på meg.

4.juledag 1997 Begora's Håp (Begora's Lost In The Tango x Begora's Pastell), til daglig "Phoebe", til oss. Jeg må innrømme at det kilte veldig i magen da jeg hørte bilen komme inn på gårdsplassen vår den kvelden...

Et lite hårete nøste, med de mest trofaste, snilleste øynene en golden valp kan ha, ble båret inn i armene til Elisabeth Ran. Det tok vel meg tre sekunder før jeg hadde tatt valpen fra henne....

Allerede i dette øyeblikket, dukket nok hundeinteressen ubevisst opp i meg...!

 

 

 

Ikke mange månedene etter, hadde jeg tatt over nesten all ansvar og trening av Phoebe!

Helt fra starten av var hele familien aktivt med i Norsk Retrieverklubb avd. Nord-Trøndelag. Og vi ble kjent med mange flinke og trivelige hundeeiere. Det var en aktiv og allsidig klubb, så vi fikk muligheten til å prøve oss på flere hundeaktiviteter.

Den første våren var det både valpekurs, og det aller første valpeshowet... Jeg som aldri hverken hadde sett, eller visste hva en hundeutstilling gikk ut på, stilte villig opp. Phoebe dro hjem som nummer 2 i klassen 4-6mnd, og en flott kritikk med "velvist" som kommentar.

Senere har det blitt en lang rekke med utstillinger, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. Noen utstillinger over grensen har det også blitt.

Året etter kom også interessen for blodspor. Phoebe ble i 2002 både norsk og svensk viltsporchampion på bare 5 uker!

 

I 1999 tok jeg selv turen til Begora, og hjem hadde jeg med meg Begora's Fazermint (Begora's Lost In The Tango x Scottina's Fazette)

 

Lysten på å ha et valpekull hadde ligget der lenge. Og i 2001 ble det realisert. Kennelnavnet ble desverre ikke ferdig registrert før i årsskiftet 2001/2002. Så det første kullet registrert under kennelnavnet Golden Edition, ble født våren 2002.

 

Desverre er det ingen igjen her etter Phoebe. Så de som i dag danner grunnlegget for Golden Edition er;

Begora's Fazermint

Begora's Bloomingdale (NUCH Begora's Sebastian x Begora's Operette)

NVCH Begora's Karusell (Mjærumhøgda's Double Classic x NUCH NV-99 Begora's Humoreske)

 

En stor takk vil jeg gi til mine foreldre, for all god hjelp og støtte slik at jeg har fått muligheten til å utvikle min interesse for hund. Jeg vil også takke Ragnhild på kennel Begora for mange gode råd hittil. Hennes åpenhet og tillitt setter jeg stor pris på.

Samboeren min, Ingebrigt, må også takkes for hans toldmodighet og respekt for min store interesse for hund!

 

 

Maria